Vervoer derden

Als u niet zelfstandig kun reizen, zijn er diverse manieren om toch naar uw bestemming te komen:

  • OV-taxi (regio Leiden)
    De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan in het geval u niet zelfstandig kunt reizen bijdragen in de kosten van de OV-taxi. De hoogte van de vergoeding afhankelijk is van de hoogte van uw inkomen.
  • Bovenregionaal taxivervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking
    Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer minder handig voor u is.

  • Arriva Vrij Reizen BUS voor 65plus voor € 12,50 per maand
    Arriva Vrij Reizen biedt ouderen de mogelijkheid actief te blijven, zonder dat zij gebonden zijn aan een auto of georganiseerde reis.

Hieronder leest u meer over de OV-taxi, reizen met Valys en Arriva Vrij Reizen Bus voor 65plus.

OV-taxi
De Regiotaxi is toegankelijk voor mensen met een rolstoel en scootmobiel en heeft (een voorziening voor) een lage instap. Neemt u hulpmiddelen (bijv. een rolstoel of rollator) of een hulphond mee, meldt u dat dan bij de aanvraag. Mensen met een OV-begeleiderspas mogen gratis een begeleider meenemen. Kunt u ingevolge de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aanspraak maken op een vervoersvergoeding en een vervoerspas voor de Regiotaxi, dan kunt u tegen een gereduceerd tarief van dit vervoersysteem gebruik maken (de gemeente draagt dan het resterende deel bij).
Uitgebreide informatie, taxi bestellen (telefonisch en online) en overige praktische informatie, ook over de vergoedingen Wmo treft u op de website van de Regiotaxi.

Bovenregionaal taxivervoer
Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer minder handig voor u is. Als u reserveert, kunt u aangeven of u een rolstoel of een scootmobiel meeneemt. Met Valys kunt u een reis boeken van deur tot deur, of als aanvulling op uw reis met het openbaar vervoer. Reist u met de trein, dan is het handig om te weten dat de NS u kan helpen bij het in- uit en overstappen. U kunt de hulp aanvragen bij de NS of bij Valys. Lees verder op de website van Valys.

Arriva Vrij Reizen BUS voor 65plus voor € 12,50 per maand
Arriva Vrij Reizen biedt ouderen de mogelijkheid actief te blijven, zonder dat zij gebonden zijn aan een auto of georganiseerde reis. U kunt zo bijvoorbeeld elke week naar de markt in Leiden én Katwijk of steden en musea in Zuid-Holland bezoeken. U reist op werkdagen vanaf 9.00 uur en in alle weekenden én op nationale feestdagen de gehele dag onbeperkt met de bussen van Arriva (uitgezonderd de Waterbus en lijn 45). Het abonnement is alleen te gebruiken op een persoonlijke OV-chipkaart.  Informatie over deze service: www.arriva.nl/vrijreizen. Wilt u meer weten over de ov-chipkaart? Kijk dan op www.ov-chipkaart.nl.