Vacatures vrijwilligers


Vacatures vrijwilligers

Voor informatie over alle vrijwilligers vacatures kan, naast de eventuele contactpersoon in de advertentie, contact worden opgenomen met Pluspunt.
Bent u enthousiast om als vrijwilliger bij Pluspunt aan de slag te gaan, maar ziet u niet een vrijwilliger vacature die u op dit moment aanspreekt, vul dan het belangstellingsformulier in. U wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Zie ook: personeel vacatures

Klik op de titel om de volledige vacature te lezen.

Wij zijn op zoek naar:

Het project fietsmaatjes voorziet in vrijwilligers die op een duo fiets fietsen met mensen die dit zelfstandig niet meer kunnen. Met een gast fietsen is leuk voor de vrijwilliger en de gast. Je bent buiten, in beweging en je doet de gast een groot plezier.

Pluspunt organiseert de tweede donderdag van de maand een lezing of presentatie over allerhande onderwerpen van 14.30 uur tot 16.00 uur. Hiervoor zoekt Pluspunt een coördinator.

Pluspunt zoekt chauffeurs, mannen/vrouwen die 2x per week bij tour beurt de maaltijden willen bezorgen bij bewoners in Leiderdorp.

Vind je het leuk om samen met een professional de cliënten bij  het dagprogramma een prettige en zinvolle dagbesteding aan te bieden?

Dit proberen wij te bereiken door een “huiskamer” te creëren waarin uiteenlopende activiteiten worden aangeboden die m.b.v. een maandprogramma worden ingepland en uitgevoerd.
De vrijwilliger is hierbij verantwoordelijk voor de volgende taken:

Het project SAAAMEN is een samenwerkingsverband tussen Pluspunt, Gading en Activite, gericht op het aanbieden van dagbesteding op maat. In dit kader wordt met een groep van zes cliënten elke vrijdag ochtend van 9.30-12.00 uur een losse les toneel uit een boek doorgenomen en in beeld gebracht. Het is een enthousiaste groep.

SAAAMEN biedt integrale dagbesteding aan inwoners van Leiderdorp en is een samenwerkingsproject van Activite, Pluspunt en de Gemiva-SVG groep. De deelnemers kiezen zelf wat zij willen doen. Sport, bewegen, samen koken, kunst of een ontspanningsprogramma.

Als Welzijnsbezoeker bezoekt u zelfstandig wonende 75-plussers in Leiderdorp eenmalig. Tijdens dit bezoek wordt in 1 á 1 ½ uur het welzijn van de oudere geïnventariseerd en informatie gegeven over diensten en voorzieningen. Thema's die aan de orde komen zijn wonen, financiën, gezondheid, mobiliteit, hulp- en dienstverleningen, tijdsbesteding en contacten.

De meeste mensen gaan graag naar buiten. Voor sommige mensen is dit niet mogelijk omdat ze rolstoelgebonden zijn en er niemand is die met ze kan gaan wandelen. Pluspunt zoekt mensen die het leuk vinden om regelmatig met iemand in een rolstoel te gaan wandelen. Dit vraagt een goede conditie.

Pluspunt zoekt vrijwilligers die, veelal samen met de cliënt, de wekelijkse boodschappen willen doen. Het betreft mensen die niet in staat zijn om zelfstandig boodschappen te doen. U wordt als vrijwilliger gekoppeld aan één cliënt (meerdere cliënten kan natuurlijk wanneer u dat zelf leuk vindt) met (voor) wie u wekelijks de boodschappen haalt.

Een Telefooncirkel is een kring van mensen die elkaar elke ochtend even belt om de ander "goedemorgen" te wensen en te vertellen dat het goed of minder goed gaat. In april 2016 is Pluspunt gestart met de Telefooncirkel voor Leiderdorp. Hoewel de deelnemers dit grotendeels op eigen kracht kunnen, willen we graag een groepje vrijwilligers voor de coördinatie.

Pagina's